Måske du kan lide den sort, måske med mælk, måske bitter eller syrlig. Det fantastiske ved kaffe er, at stort set alle har en holdning til det, hvad enten de drikker det eller ej.
Her kan du se hvilke bønner jeg rister for tiden:
Kaffeproduktionen i Brasilien udgør omkring en tredjedel af hele verdens produktion, hvilket gør den til den klart største producent på verdensplan i de sidste 150 år. Kaffeplantager i Brasilien dækker ofte store områder, og har brug for hundredvis af mennesker til at administrere og drive dem og producere enorme mængder kaffe.
I det centrale Brasilien er den omfattende Cerrado savanne afbrudt af tilsyneladende endeløse plateauer kaldet Chapadas hvor meget af landets kaffe dyrkes. Denne kaffe er blevet produceret i Mogiana-regionen.
På jagten efter fornem kaffe kan du simpelthen ikke passere Colombia. Colombias kvalitetsomdømme stammer fra hårdt arbejde og fremragende terræn. En unik topografiske karakteristika spiller også ind, når man taler om det anderledes facetter af colombiansk kaffe: de tre cordilleraer i Andesbjergkæden.
Denne kaffe kommer fra Asociación de Caficultores Ecológicos del Cauca (ACEC). Andelsforeningen har omkring 500 medlemmer, hvoraf 80 er kvinder. Alle familier bor i regionen og dyrker kaffe på 0,5 til 1,5 hektar jord. ACEC tilbyder træning til sine medlemmer for at forbedre kvaliteten af kaffen og reducere deres miljøpåvirkning. Med hjælp fra ACEC kunne mange medlemmer blive økologisk certificeret.
Tanzania overrasker med et fascinerende dyreliv, kulturel overflod og fantastisk natur fra Serengetis savanne til det snedækkede Kilimanjaro. Midt i denne naturskønne mangfoldighed dyrkes nogle af de fineste afrikanske kaffer med komplekse smagsudtryk og livlig syrlighed.
Tanzanias kaffeproduktion og er for det meste produceret på skråningerne af Mount Kilimanjaro i nord og i det sydlige højland af Mbeya og Ruvuma. Der er kaffetræer almindeligt beskåret med banantræer, der pakker jorden ind i frodige grønne nuancer.
Denne bønne som kommer fra det sydlige Tanzania er en håndplukket kaffe hvor det hårde arbejde afspejles i en fin kop med intense frugtagtige noter - en kop profil Tanzanianske Peaberry-kaffe er berømt for. Peaberry refererer til ærteformede bønner hvor der kun dannes ét frø frem for to inde i kaffefrugten.
Kaffe blev først introduceret til Mexico i slutningen af 1700-tallet. I dag vokser landet afgrøde på tværs af 16 stater, selvom den meste produktion er koncentreret i syd. Chiapas, Oaxaca og Veracruz er de største kafferegioner, hvor en mangfoldig der produceres en række premium-kaffe, lige fra lettere fyldig, delikat kvaliteter til sødere kaffe med karamel- eller chokoladenoter. Disse unikke smage er skabt af mange forskellige mikroklimaer med varierede nedbørsmønstre og rige jord, der findes over hele landet. Desuden er Mexico også et af verdens største eksportør af økologisk kaffe.
Advents-kaffekalender
Prøv en lækker friskristet specialkaffe hver uge hele julen: